- 2021.03.27.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés5 perc
- Megtekintés2 091
A házi mogyoróvaj elkészítéséhez egyetlen hozzávalóra van szükséged, … a földimogyoróra!
Joggal kérdezheted, ha ennyire egyszerű miért vasárolnád továbbra is a boltban? Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy semmilyen hozzáadott tartósítószert és állományjavítószert nem tartalmaz. Kitűnő protein forrás, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Remek napindító, ötletes reggeli. Nagyon jól kombinálható a mogyorókrémes kenyér például banánnal.
A mogyoró lehet natúr vagy pörkölt, ízlés kérdése, illetve ízesitheted, sóval, mézzel, kakaóval vagy fahéjjal is. Ezeket érdemes az aprítás során hozzáadni a mogyoróhoz. A mogyoróvaj nem csak önmagában fonom, de sütemények töltelékének is megállja a helyét.
Tegyél egy próbát! Érdemes 😉
Házi mogyoróvaj egyszerűen videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Kávédarálón, vagy aprítógéppel daráld le a mogyorót. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Időnként nézd meg milyen a készülő mogyoróvaj állaga. Egy késsel finoman távolids el a gép falára feltapadó pasztát és keverd meg a krémet. Ezt követően őröld tovább a mogyorót, addig amíg sűrű kenhető krém keletkezik. Az eljárás során ügyelj a gépedre és ne erőltesd túl, időnként tarthatsz egy kis szünetet, így elkerülheted a daráló túl melegedését.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Házi mogyoróvaj egyszerűen
Hozzávalók
Follow The Directions
Kávédarálón, vagy aprítógéppel daráld le a mogyorót. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Időnként nézd meg milyen a készülő mogyoróvaj állaga. Egy késsel finoman távolids el a gép falára feltapadó pasztát és keverd meg a krémet. Ezt követően őröld tovább a mogyorót, addig amíg sűrű kenhető krém keletkezik. Az eljárás során ügyelj a gépedre és ne erőltesd túl, időnként tarthatsz egy kis szünetet, így elkerülheted a daráló túl melegedését.
Szólj hozzá!